Zo ben ik verzekerd als digital nomad

Een van de meest belangrijke dingen als digital nomad is zeker zijn dat je goed verzekerd bent in case of emergency. Deze dingen regel je best voor je vertrek. Hier zijn enkele verzekeringen die je nodig hebt om je te helpen bij het regelen van verzekeringen als digitale nomade.

1. Ziektekostenverzekering:
Zorg voor een goede ziektekostenverzekering die medische kosten in het buitenland dekt. Informeer naar de dekking voor spoedeisende zorg, specialistische behandelingen en repatriëring indien nodig.

2. Reisverzekering:
Een reisverzekering dekt onverwachte gebeurtenissen zoals annuleringen, verloren bagage en vertraagde vluchten. Zorg ervoor dat de verzekering de specifieke behoeften van digital nomads dekt.

3. Aansprakelijkheidsverzekering:
Als je diensten aanbiedt, zoals freelance werk of online cursussen, kan een aansprakelijkheidsverzekering je beschermen tegen juridische claims als er iets misgaat.

4. Verzekering voor Bezittingen:
Je laptop, camera en andere apparatuur zijn essentieel voor je werk. Kies voor een verzekering die schade, diefstal en verlies dekt, zelfs als je op reis bent. Ook dit is door bij mij gedekt voor FBTO.

5. Internationale Ziektekostenverzekering:
Voor digital nomads die regelmatig van land naar land reizen, kan een internationale ziektekostenverzekering nuttig zijn, omdat deze dekking biedt ongeacht waar je je bevindt.

Ik heb een doorlopende reisverzekering bij FBTO afgesloten. Deze dekt zowel schade, verlies of diefstal van je bagage, extra kosten als je naar het ziekenhuis moe, mijn terugreis bij ziekte of ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt. Verder heb ik een wereldwijde zorgdekking van Bewuzt.