De 7 leukste co-working spots voor digital nomads over de wereld

1. Lissabon, Portugal 

Stel je het volgende eens voor; eeuwenoude kleurrijke straten, culinaire foodspots en één van de beste surfspots in de wereld dichtbij. Het is wat prijziger dan sommige anderen spots in deze lijst, maar dit kan je natuurlijk verwachten in Europa. Daarentegen zijn er veel co-workings spaces, heel veel coole cafés waar je vanuit kan werken en is het super easy om gelijkgestemde te vinden. En niet onbelangrijk, de wifi is zeer goed! 

Een populaire co-working / co-living spot zijn de hostels van Selina. Ze hebben niet alleen een spot in Lissabon, maar ook bijvoorbeeld in Peniche (populaire surfspot) en Porto mocht Lissabon niet your piece of cake zijn. 

2. Melbourne, Australië 

Melbourne is al jaren de meest liveable stad in de wereld. En wij begrijpen wel waarom. De laidback sfeer, de liefde voor koffie en kunst en het strand dichtbij maken Melbourne de perfecte co-living spot. Daarnaast zijn er heel veel toffe uitstapjes te maken en worden er de leukste evenementen georganiseerd. 

Werk jij graag vanuit een gezellig cafeetje?. Neems dan eens een kijkje bij Industry Beans’ Fitzroy coffee roastery, AU79 of Code Black. Liever een co-working spot? Ga dan eens langs bij The Commons, WeWork of Selina St.Kilda

Little sidenote: mocht je op zoek zijn naar iets goedkoops is dit hoogstwaarschijnlijk niet de beste keuze. Australië is namelijk best een dure optie. 

3.Ho Chi Minh city, Vietnam 

Misschien zal je niet zo snel aan deze stad denken, maar het is echt ideaal voor een digital nomad zoals jij. De Vietnamese keuken behoort tot de beste van de wereld, accommodaties zijn lekker goedkoop en je vindt er ontzettend veel (lokale) creatieve gelijkgestemden. Wat wil je nog meer? 

Een fijne co-working space in deze energieke stad is Dreamplex. Maar Geek Hub, Toong en Saigon co-working zijn ook zeer leuke opties. Er is altijd wel een spot die het beste bij jou past.

4. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai is een stad die bekend staat om zijn snelle internetverbinding, goedkope accommodatie en vele coworking spots. Maar dat is niet alles. De stad is rijkelijk bedeeld met oerwouden, tempels en vele tradities. In Chiang Mai valt er altijd wel wat te ontdekken, dus je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen.

De populaire plekken om te wonen en te werken vind je vooral in Old City, Hang Dong, Nimman en Chang-Dong. Open Airbnb en je vindt genoeg toffe appartementen waar je in kan verblijven. Leuke plekken om te werken zijn Punspace, Wake up of Hub53

5. Canggu, Bali, Indonesie

Bali is al jaren een populaire bestemming voor digitale nomaden vanwege de goedkope kosten van levensonderhoud, de prachtige stranden, de culturele rijkdom en de brede mogelijkheden voor digital nomads. Maar Canggu is voor velen hun favo spot vanwege de vele surfmogelijkheden, chille vibe en de beste cafés. 

Nog op zoek naar een leuke co-working spot in Canggu? Tribal, Zin Cafe Canggu en Kinship studio Hou je meer van natuur en/of yoga? Denk er dan eens over na of Ubud niet een betere plek is om een tijdje te blijven hangen. Het ligt maar 30km van Canggu af, maar heeft een totaal andere sfeer. Een goede co-working spot daar is Outpost. Ze hebben twee verschillende locaties in Ubud, maar ze hebben ook een spot in Canggu. 

6. Medellín, Colombia

Ondanks dat de straten van Medellin ooit tot de gevaarlijkste van de wereld behoorden lijkt dat niemand tegen te houden om hier vandaag de dag neer te strijken. En terecht! De Paisas, zoals ze ook wel worden genoemd zijn uitermate vriendelijk, de stad bruist van de energie en is omgeven door natuur. Het is ook de perfecte spot om je dans moves uit de kast te trekken. Het is relatief goedkoop, de wifi verbinding werkt uitstekend en er zijn genoeg leuke plekken om te verblijven.

“El Poblado” is veruit de meest populaire en veiligste wijk om in te werken en te verblijven.

Selina & Los Patios zijn populaire co-working spots in deze wijk. Wil je wat meer privacy en rust? Kijk dan eens naar de opties bij Indie Universe of Factory lofts + coworking in de wijk Laureles. Minder toeristen, strijk neer in de leukste food en drink spots en echt je eigen plekje. 

7. Tulum, Mexico

Tulum is een prachtige kustplaats met witte zandstranden en helderblauw water. Er zijn vele (artistieke) co-working plekken in de omgeving en de kosten van levensonderhoud zijn nog goed betaalbaar. Het is ook een populaire bestemming om yoga te beoefenen of te mediteren. Of wat dacht je ervan om de oude Maya ruïnes te bekijken? Oftewel er is genoeg te beleven in deze stad. .

Het zal je wellicht niet meer verbazen, maar ook hier zit een Selina. Het is zeker niet goedkoop, maar de wifi is altijd extreem goed. Wil je liever ergens werken, dan zijn Los Amigos, WeNomads en Digital Jungle ook hele goede opties.  

Welke co-working spot ga jij als eerste uit proberen?