DE ULTIEME REISROUTE VOOR NICARAGUA

Dit land, gelegen in Midden-Amerika, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke cultuur en warme gastvrijheid én geweldige golven. Verder is het een van de goedkopere landen.

Managua

De hoofdstad van Nicaragua en de ideale plek mocht je nog wat inkopen (electronica, kleding, etc) moeten doen. Ik ben meteen doorgereisd naar Granada.

Granada

Granada is een prachtige koloniale stad in Nicaragua. De kleurrijke gebouwen, geplaveide straten en sfeervolle pleinen zorgden voor een betoverende sfeer. Een hoogtepunt was een boottocht op het meer van Nicaragua om de eilanden van Granada te verkennen, waaronder het beroemde Monkey Island.

Ometepe Island

Vanuit Granada vertrok ik naar Ometepe Island, een eiland gevormd door twee vulkanen in het midden van het meer van Nicaragua. Een must do in Nicaragua! Ik ben er maar liefst 3 keer geweest en iedere keer betoverde het me. Huur een scooter en cruise het hele eiland door.

San Juan del Sur

Zin in surf + feest? Dan is San Juan del Sur jouw place to be. Elke zondag gaat daar de beroemde “Sunday Funday” party door. Een soort kroegentocht doorheen het stadje. Net buiten San Juan del Sur vind je verschillende mooie stranden en surfspots.

Popoyo

Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van San Juan del Sur, vind je Popoyo. Popoyo is een klein maar bruisend surfdorpje met de ideale golven, zowel voor beginner als ervaren surfer.

Leon

Mijn volgende stop was Leon, een stad vol historische schatten en culturele rijkdom. Hier maakte ik een fascinerende rondleiding door de koloniale architectuur en bezocht ik de indrukwekkende kathedraal van Leon. Een hoogtepunt van mijn bezoek was zeker het vulkaanboarden op de Cerro Negro-vulkaan. Het was een adrenalinekick die ik nooit zal vergeten.

Nicaragua heeft mijn hart gestolen met zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en vriendelijke mensen. Deze reis zal voor altijd in mijn herinneringen gegrift staan. Ik hoop dat mijn reisblog je heeft geïnspireerd om dit prachtige land zelf te ontdekken. Nicaragua is echt een juweeltje in Midden-Amerika dat wacht om ontdekt te worden.