De 5 beste werkspots voor digital nomads

Het is je tweede maand in Colombia, maar ondanks het reizen gaat je werk als digital nomad gewoon door. Want waar je ook ter wereld bent er moeten wel centjes in jouw kant op rollen. Maar als je locatie-onafhankelijk werkt heb je natuurlijk wel een fijne plek om te werken nodig. Maar ja waar? Dit zijn volgens mij 5 beste werk spots. 

Hostel 

Of je nou slaapt in een dorm of in een privé kamer er is in een hostel altijd wel een spot waar je kan werken. De wifi verbinding is vaak erg goed, je hebt alles bij de hand en er zijn genoeg stopcontacten in de buurt. Je ziet steeds meer hostels met co-working spaces, maar als je dit niet hebt is het soms wat lastiger om je af te sluiten. Er zijn namelijk altijd wel mensen die graag een praatje met je komen maken. En dan is het natuurlijk de kunst om gefocust te blijven en je daarvoor af te sluiten. Toch vind je meestal altijd wel een plekje met wat meer privacy om werk gedaan te krijgen.

Co-working 

Wil je zowel werken als nieuwe connecties opdoen? Dan is een co-working space een goede optie. Je kan een plek huren voor een paar uur, een dag, een week en zelfs voor een maand. Steeds meer hostels bieden ook co-working plekken aan. In de Selina hostels moet je (vaak) er extra voor betalen, maar er zijn ook genoeg hostels waar je er gewoon gratis gebruik van kan maken. Ik merk dat als ik omgeven ben door andere digital nomads ik me beter kan concentreren en meer werk gedaan kan krijgen. Daarnaast zijn er vaak ook genoeg faciliteiten om gebruik van te maken zoals koffie, thee & water. Ik ben fan!

Co-living

Werken en wonen met gelijkgestemde in één gebouw, leuke events en vaak nog andere extra’s zoals een gym, bar, restaurants, wasservice, etc. Zo hoef je niet elke dag naar je werkplek te reizen, heb je altijd goede wifi, een stopcontact in de buurt en andere digital nomads om je heen. Als je geld wil besparen kan je bijvoorbeeld samen koken, samen eropuit gaan of andere dingen delen. Voor mij is het ook een + voor in noodgevallen. Er is altijd wel iemand die je zou kunnen helpen of waar je, je vragen aan kan stellen. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. 

Koffietentjes

Sommige mensen vinden het heerlijk om wat geluid om zich heen te hebben terwijl ze aan het werk zijn. Een gezellig koffietentje is all you need. Het enige waar je voor moet zorgen is voor een goede wifi verbinding en dat er voldoende stopcontacten zijn om je spullen op te kunnen laden. Wij zouden wel je noice canceling earplugs meenemen. Zo heb je wel het geluid van mensen om je heen, maar kan je, je nog steeds goed afsluiten wanneer je dat nodig hebt. En hoe lekker is het dat je op elk moment een goede kop koffie of die overheerlijke salade kan bestellen? Do we need to say more?  

Vliegveld

Elke keer dat je gaat vliegen, moet je er weer een paar uur van te voren zijn; “het vliegveld”.
Wachten, wachten en wachten. Het is nooit leuk om lang te moeten wachten, maar je kan het ook van de positieve kant zien. Koop een lekker bak koffie, zoek een fijn plekje om te zitten en pak je laptop erbij. Flans nog even een social media post in elkaar, schrijf een blog of maak je mailbox nog even leeg. Je gaat echt een stuk lekkerder op vakantie of naar de volgende plek als je die kleine dingetjes nog even weet weg te werken en daar is het vliegveld een perfecte spot voor. 

De trein 

Eén van de beste (en misschien wel uniekste) spots om te werken vind ik de trein. Er is genoeg plek, een tafeltje voor je laptop en soms kun je, je laptop ook nog opladen. Zet je noice canceling koptelefoon op en je bent volledig van de wereld. Als je geluk hebt is er ook wifi, maar als je een unlimited databundel hebt kan je deze natuurlijk ook gebruiken. Is er geen wifi of heb je geen grote databundel? Dan kan je altijd nog offline dingen voorbereiden voor je werk. En dat allemaal terwijl je de mooiste landschappen ziet voorbij razen. 

Openlucht

Je zou ook nog in de openlucht kunnen gaan werken. Veel grote steden hebben tegenwoordig gratis wifi beschikbaar in de hele stad. Je hebt alleen geen stopcontact, het licht van de zon schijnt fel op je scherm en je moet goed op je spullen letten. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar wellicht is het voor jou wel een perfecte plek om te werken dus wilde deze spot nog wel even met je delen.

Waar werk jij het liefste?